27 mei 2024

De bus van Valencia Airport (VLC) naar het centrum van Valencia

Foto (c) AnankeBot – CC BY-SA 2.0

Als je van plan bent om vanaf de luchthaven van Valencia naar het stadscentrum te reizen, dan is de bus een handige en goedkope optie. Er zijn verschillende buslijnen die je vanaf de luchthaven naar het centrum van Valencia brengen.

De Aerobus is een speciale shuttlebus die je rechtstreeks van de luchthaven naar het centrum van Valencia brengt. Deze bus vertrekt elke 20 minuten vanaf de luchthaven en rijdt naar het Plaza de España in het centrum van de stad. De rit duurt ongeveer 25 minuten en kost €3,90 per enkele reis of €6,00 voor een retourticket. Tickets kun je kopen bij de chauffeur of bij de automaten op de luchthaven.

Een andere optie is om de reguliere stadsbus te nemen. De lijnen 150 en 200 brengen je vanaf de luchthaven naar het centrum van Valencia. De rit duurt ongeveer 45 minuten en kost €1,50 per enkele reis. Let er wel op dat deze bussen minder vaak rijden dan de Aerobus en dat de dienstregeling kan variëren afhankelijk van het tijdstip en de dag van de week.

Als je liever met de metro reist, dan kun je vanaf de luchthaven de metrolijnen 3 en 5 nemen naar het stadscentrum. De rit duurt ongeveer 25 minuten en kost €4,90 voor een enkele reis. Er zijn ook speciale combitickets beschikbaar waarmee je zowel de metro als de bus kunt gebruiken.

Tot slot kun je ook een taxi nemen vanaf de luchthaven. De rit naar het centrum van Valencia duurt ongeveer 20 minuten en kost tussen de €20,- en €25,-. Het tarief kan hoger uitvallen als je ’s avonds, in het weekend of op feestdagen reist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *