19 juni 2024

Alles wat je moet weten over Valencia Airport (VLC)

Als je naar Valencia reist, is de kans groot dat je landt op Valencia Airport, ook wel bekend als Aeropuerto de Valencia of Manises Airport. Dit is de belangrijkste luchthaven van de regio Valencia en ligt ongeveer 8 kilometer ten westen van het stadscentrum.

Vanaf Valencia Airport zijn er verschillende opties om naar het centrum van Valencia te reizen. Hieronder vind je enkele van de meest populaire opties:

  1. Met de metro: Valencia Airport is verbonden met het metronetwerk van de stad. De metrolijn 3 gaat vanaf de luchthaven naar het centrum van Valencia en stopt bij verschillende stations, waaronder het centrale station Estación del Norte en het populaire Plaza de España. De metro rijdt vanaf 5:27 uur ’s ochtends tot 22:32 uur ’s avonds. Een enkele reis kost ongeveer €4,50 en de reistijd is ongeveer 25 minuten.
  2. Met de taxi: Als je liever met de taxi reist, zijn er verschillende taxistandplaatsen bij de luchthaven. De taxi’s zijn over het algemeen betrouwbaar en de tarieven zijn redelijk. De prijs voor een taxirit van Valencia Airport naar het stadscentrum is ongeveer €20-€25, afhankelijk van de verkeersdrukte en de exacte locatie van je bestemming.
  3. Met de bus: Er zijn verschillende buslijnen die vanaf Valencia Airport naar het centrum van de stad rijden. De meest populaire lijn is de AeroBus, die tussen de luchthaven en het centrum van Valencia rijdt. De bus vertrekt elke 20 minuten en stopt bij verschillende belangrijke locaties in de stad, zoals de Plaza de España en het centrale treinstation. Een enkele reis kost ongeveer €2,50 en de reistijd is ongeveer 30 minuten.
  4. Met de huurauto: Als je meer flexibiliteit wilt tijdens je verblijf in Valencia, kun je overwegen om een auto te huren op de luchthaven. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven bij Valencia Airport, waaronder bekende namen zoals Avis, Europcar en Hertz. Houd er wel rekening mee dat het verkeer in het stadscentrum van Valencia soms druk kan zijn en dat parkeren in het centrum lastig kan zijn.

Naast deze opties zijn er ook nog andere manieren om van Valencia Airport naar het stadscentrum te reizen, zoals een shuttlebus, een privétransfer of een fietstaxi. Welke optie je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur en budget. Wat je keuze ook is, het reizen vanaf Valencia Airport naar het stadscentrum is gemakkelijk en snel, zodat je snel kunt genieten van al het moois dat Valencia te bieden heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *