17 april 2024

Ontdek het bruisende nachtleven van de Valencia

Valencia is niet alleen overdag een prachtige stad, maar biedt ook ’s avonds volop vermaak. Het bruisende nachtleven van Valencia is een van de redenen waarom veel mensen de stad bezoeken. Er zijn talloze bars, clubs en pubs in de stad waar je een geweldige avond kunt beleven. In deze gids vertellen we je alles wat je moet weten over het nachtleven van Valencia.

Bars

Valencia heeft een groot aantal bars waar je kunt genieten van een drankje en een hapje. Het historische centrum van de stad, El Carmen, is een van de beste plekken om een bar te vinden. Hier vind je veel bars die zich in smalle straatjes bevinden en een gezellige sfeer hebben. Ook zijn er veel bars te vinden in de wijk Ruzafa, waar je kunt genieten van een breed scala aan drankjes en hapjes.

Clubs

Als je op zoek bent naar een club om te dansen, dan zijn er in Valencia verschillende opties. Een van de bekendste clubs is Mya, die gevestigd is in de Stad van Kunst en Wetenschap. Deze club heeft verschillende dansvloeren en een groot terras met uitzicht op de stad. Ook zijn er verschillende clubs te vinden in de wijk Juan Llorens, zoals de club Umbracle, die zich op het dak van de parkeergarage bij de Stad van Kunst en Wetenschap bevindt.

Live muziek

Voor de liefhebbers van live muziek heeft Valencia ook veel te bieden. De wijk El Cabanyal heeft verschillende bars waar regelmatig live muziekoptredens plaatsvinden. Ook zijn er in de wijk Ruzafa enkele bars te vinden waar je kunt genieten van live muziek. De concertzaal Sala Wah Wah is ook een populaire plek voor live muziekoptredens, met een breed scala aan genres.

Terrassen

In Valencia zijn er veel terrassen te vinden waar je ’s avonds kunt genieten van een drankje en het gezelschap van vrienden. Een van de populairste terrassen is Las Ánimas Puerto, gelegen aan de haven van Valencia. Hier kun je genieten van een drankje met uitzicht op de zee. Ook zijn er veel terrassen te vinden in de wijk El Carmen, waar je kunt genieten van een drankje in de buitenlucht.

Festivals

Valencia staat bekend om zijn vele festivals en evenementen, en ’s avonds komen deze feesten pas echt tot leven. Tijdens Las Fallas, het bekendste festival van Valencia, worden er ’s avonds veel feesten en vuurwerkshows georganiseerd. Ook tijdens het Feria de Julio-festival, dat in juli plaatsvindt, zijn er veel evenementen en feesten die ’s avonds plaatsvinden.

Tot slot

Valencia biedt een bruisend nachtleven met veel verschillende opties voor iedereen. Of je nu op zoek bent naar een gezellige bar, een dansclub, live muziek of een terras, Valencia heeft voor ieder wat wils. Houd er rekening mee dat het nachtleven in Valencia later op gang komt dan in andere Europese steden, dus als je op zoek bent naar een feest moet je niet om 20:00 al de deur uit willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *