27 mei 2024

Alles wat je moet weten over Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport (MAD)

Als je van plan bent om naar Madrid te reizen, dan is de kans groot dat je aankomt op de luchthaven Adolfo Suárez Madrid-Barajas. Dit is de grootste luchthaven van Spanje en ligt ongeveer 12 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum van Madrid. Er zijn verschillende manieren om vanaf de luchthaven naar het centrum van Madrid te reizen.

Een van de populairste manieren om vanaf de luchthaven naar het centrum van Madrid te reizen is met de metro. Lijn 8 van de metro brengt je in ongeveer 25 minuten naar het stadscentrum. Het metrostation bevindt zich in Terminal 2 en is te bereiken via een loopbrug vanaf Terminal 1. Een enkele reis kost €4,50. Er zijn ook speciale combitickets beschikbaar waarmee je zowel de metro als de bus kunt gebruiken.

Een andere optie is om de trein te nemen. Er is een treinstation in Terminal 4 van de luchthaven waarvandaan je met de trein naar verschillende delen van Madrid kunt reizen, waaronder het stadscentrum. De treinen vertrekken elke 30 minuten en de rit duurt ongeveer 25 minuten. Een enkele reis kost tussen de €2,- en €3,-, afhankelijk van je bestemming.

Als je liever met de bus reist, dan zijn er verschillende buslijnen die je vanaf de luchthaven naar het centrum van Madrid brengen. De bussen vertrekken vanaf de verschillende terminals van de luchthaven en de rit duurt tussen de 30 en 45 minuten, afhankelijk van je bestemming en de verkeersdrukte. Een enkele reis kost tussen de €1,50 en €5,-, afhankelijk van de buslijn.

Tot slot kun je ook een taxi nemen vanaf de luchthaven. De rit naar het centrum van Madrid duurt ongeveer 20 tot 30 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte, en kost tussen de €30,- en €40,-. Houd er wel rekening mee dat het tarief hoger kan zijn als je ’s avonds, in het weekend of op feestdagen reist.

Eén gedachte over “Alles wat je moet weten over Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport (MAD)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *