18 juli 2024

Het Museu Nacional d’Art de Catalunya: Een schatkist van Catalaanse kunst in Barcelona

Het Museu Nacional d’Art de Catalunya, vaak afgekort tot MNAC, is een van de belangrijkste kunstmusea in Barcelona en een must voor iedereen die geïnteresseerd is in Catalaanse kunst. In dit artikel nemen we u mee op een virtuele tour door dit indrukwekkende museum.

Het MNAC is gevestigd in het prachtige Palau Nacional, een imposant gebouw dat werd gebouwd voor de Internationale Tentoonstelling van 1929. Het biedt een panoramisch uitzicht over de stad Barcelona, waardoor het een populaire plek is voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

Het museum herbergt een uitgebreide collectie kunstwerken die de periode van de 10e tot de 20e eeuw bestrijken, met bijzondere nadruk op Catalaanse kunst. De collectie omvat een breed scala aan disciplines, waaronder schilderkunst, beeldhouwkunst, tekeningen, gravures, affiches, fotografie en munten.

Een van de hoogtepunten van het MNAC is de collectie Romaanse kunst, beschouwd als een van de meest uitgebreide ter wereld. De collectie bevat unieke fresco’s die zijn gered uit Catalaanse kerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *