18 juli 2024

Alles wat je wil weten over Bilbao Airport (BIO)

Als je van plan bent om naar Bilbao te reizen, dan is het handig om te weten hoe je vanaf de luchthaven van Bilbao naar het stadscentrum kunt komen. De luchthaven van Bilbao, ook wel bekend als de Aeropuerto de Bilbao, ligt ongeveer 12 km ten noorden van het centrum van de stad.

Er zijn verschillende manieren om vanaf de luchthaven naar het stadscentrum te reizen. Hieronder vind je een overzicht van de meest gebruikte opties:

  1. Met de bus Er rijden verschillende buslijnen vanaf de luchthaven van Bilbao naar het centrum van de stad. De meest gebruikte lijn is de Bizkaibus A3247, die elke 20 minuten vertrekt vanaf de luchthaven en naar het centrale busstation van Bilbao rijdt. De rit duurt ongeveer 25 minuten en een enkele reis kost ongeveer €2,60.
  2. Met de taxi Er staan altijd taxi’s klaar bij de luchthaven van Bilbao. De rit naar het stadscentrum duurt ongeveer 15 tot 20 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte. De kosten zijn ongeveer €25 tot €30, afhankelijk van de locatie van je bestemming.
  3. Met de metro Er is ook een metroverbinding tussen de luchthaven van Bilbao en het stadscentrum. De metrolijn L3 rijdt tussen de luchthaven en het centrum en stopt onderweg op verschillende stations, waaronder San Mamés en Casco Viejo. De rit duurt ongeveer 25 minuten en een enkele reis kost ongeveer €1,75.
  4. Met een huurauto Als je liever zelf rijdt, dan kun je op de luchthaven van Bilbao een auto huren bij een van de verschillende verhuurbedrijven. De luchthaven is goed bereikbaar via de snelweg en er zijn verschillende parkeermogelijkheden in het stadscentrum.

Welke optie je kiest, hangt af van je voorkeur en budget. Het is handig om vooraf te controleren welke buslijnen er rijden en hoe laat, zodat je niet lang hoeft te wachten op de luchthaven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *