19 juni 2024

Snel en gemakkelijk van Barcelona Airport El Prat naar het stadscentrum reizen

Het bereiken van het centrum van Barcelona vanaf de luchthaven El Prat kan eenvoudig en snel zijn, afhankelijk van uw voorkeuren. In dit artikel bespreken we verschillende manieren om van de luchthaven naar het centrum van Barcelona te reizen tijdens uw weekendje weg.

  1. Aerobus: Dit is waarschijnlijk de snelste en meest directe manier om het stadscentrum te bereiken. De Aerobus vertrekt elke 5 tot 10 minuten vanaf beide terminals en stopt bij belangrijke punten in het centrum, zoals Plaça Espanya en Plaça Catalunya. De reistijd is ongeveer 30-35 minuten, afhankelijk van het verkeer.
  2. Trein: De RENFE-trein is een andere optie, hoewel deze alleen vertrekt vanaf Terminal 2. De trein rijdt elke 30 minuten en het duurt ongeveer 25 minuten om het centrum van Barcelona te bereiken.
  3. Metro: Lijn L9 Sud van het metronetwerk van Barcelona verbindt beide terminals van de luchthaven met de stad. Hoewel het niet direct naar het stadscentrum gaat, kunt u overstappen op andere metrolijnen om uw bestemming te bereiken.
  4. Taxi: Taxis zijn beschikbaar bij beide terminals. Een rit naar het centrum van Barcelona kost ongeveer €30-€35 en duurt 20-30 minuten, afhankelijk van het verkeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *