19 juni 2024

Deze hidden gems op Las Ramblas ken jij gegarandeerd nog niet!

Las Ramblas is een iconische straat in het hart van Barcelona. Het is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de levendige sfeer, de bomen die langs de straat staan en de vele straatartiesten en kraampjes die er te vinden zijn. Maar de straat heeft ook een aantal verborgen pareltjes die de moeite waard zijn om te ontdekken. Hieronder staan enkele van de beste hidden gems op Las Ramblas.

  1. Gran Teatre del Liceu Het Gran Teatre del Liceu is een van de meest opvallende gebouwen op Las Ramblas. Dit operagebouw werd geopend in 1847 en heeft sindsdien enkele van de grootste namen uit de operawereld op zijn podium gehad. Het gebouw heeft een prachtige gevel en een indrukwekkend interieur dat zeker de moeite waard is om te bekijken. Als je geïnteresseerd bent in opera of klassieke muziek, is dit een must-see tijdens je bezoek aan Barcelona. Er worden rondleidingen aangeboden waarbij je een kijkje achter de schermen kunt nemen en meer te weten kunt komen over de geschiedenis van het theater.
  2. Palau de la Virreina Palau de la Virreina is een prachtig barok paleis dat gebouwd is in de 18e eeuw, en heeft een prachtige neoklassieke gevel. Het ligt aan de zuidkant van Las Ramblas en was oorspronkelijk gebouwd als een residentie voor de onderkoning van Peru. Het gebouw is nu een cultureel centrum en biedt regelmatig tentoonstellingen, evenementen en shows.
  3. Plaça Reial Plaça Reial is een charmant plein dat net ten zuiden van Las Ramblas ligt. Het is een prachtige plek om even uit te rusten en te genieten van de omgeving. Het plein heeft een aantal restaurants, bars en clubs waar je kunt genieten van een drankje of een hapje. Het is ook de locatie van de beroemde fontein van Antoni Gaudí.
  4. Mercat de la Boqueria De Mercat de la Boqueria is een overdekte markt die net naast Las Ramblas ligt. Het is een bruisende plek vol kraampjes met verse producten, waaronder fruit, groenten, vlees, vis en kaas. Het is ook een goede plek om traditionele Catalaanse gerechten te proeven, zoals tapas, paella en cava. Deze markt is al sinds 1217 in bedrijf en is een van de grootste en meest levendige markten in Europa. Het is een kleurrijke en bruisende plek, vol met kraampjes die verse vis, vlees, groenten, fruit, kruiden en specerijen verkopen. Je kunt hier ook lokale delicatessen proeven, zoals jamón ibérico en turron (nougat).
  5. Plaça del Pi Plaça del Pi is een pittoresk plein dat net naast Las Ramblas ligt. Het heeft een prachtige gotische kerk genaamd de Basiliek van Santa Maria del Pi. Het plein heeft ook een wekelijkse ambachtsmarkt waar je lokale handgemaakte producten kunt kopen, zoals sieraden, kleding en keramiek.
  6. Filmoteca de Catalunya De Filmoteca de Catalunya is een filmarchief en bioscoop gelegen in een voormalige kerk, vlakbij het Plaça de Salvador Seguí. Het is een geweldige plek om films te kijken van verschillende genres en periodes, van oude klassiekers tot recente releases. Het archief bevat ook duizenden historische films, documentaires en tv-shows uit Catalonië en Spanje.

Dus als je op zoek bent naar iets anders dan de typische toeristische attracties op Las Ramblas, overweeg dan om een van deze verborgen juweeltjes te verkennen. Als je de tijd neemt om wat verder te kijken, kun je echt verborgen pareltjes ontdekken die je bezoek aan Barcelona nog specialer maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *