19 juni 2024

Alle belangrijke weetjes over Barcelona-El Prat Airport (BCN) vóór je vliegt!

Als je van plan bent om naar Barcelona te reizen, dan is het handig om te weten hoe je vanaf de luchthaven van Barcelona naar het stadscentrum kunt komen. De luchthaven van Barcelona, ook wel bekend als de Barcelona-El Prat Airport, ligt ongeveer 12 km ten zuidwesten van het centrum van de stad.

Er zijn verschillende manieren om vanaf de luchthaven naar het stadscentrum te reizen. Hieronder vind je een overzicht van de meest gebruikte opties:

  1. Met de trein Er rijden verschillende treinen vanaf de luchthaven van Barcelona naar het centrum van de stad. De RENFE-trein vertrekt elke 30 minuten vanaf terminal 2 en rijdt naar verschillende stations in het centrum, zoals Barcelona Sants en Passeig de Gracia. De rit duurt ongeveer 25 minuten en een enkele reis kost ongeveer €4,20.
  2. Met de bus Er rijden verschillende buslijnen vanaf de luchthaven van Barcelona naar het centrum van de stad. De meest gebruikte lijn is de Aerobus, die elke 5 tot 10 minuten vertrekt vanaf zowel terminal 1 als terminal 2 en naar het centrum rijdt. De bus stopt op verschillende haltes, waaronder Plaça Catalunya en Plaça Espanya. De rit duurt ongeveer 35 minuten en een enkele reis kost ongeveer €5,90.
  3. Met de metro Er is ook een metroverbinding tussen de luchthaven van Barcelona en het stadscentrum. De metrolijnen L9 en L10 rijden tussen de luchthaven en het centrum en stoppen onderweg op verschillende stations, waaronder Barcelona Sants en Passeig de Gracia. De rit duurt ongeveer 30 minuten en een enkele reis kost ongeveer €4,60.
  4. Met een taxi Er staan altijd taxi’s klaar bij de luchthaven van Barcelona. De rit naar het stadscentrum duurt ongeveer 20 tot 30 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte. De kosten zijn ongeveer €30 tot €40, afhankelijk van de locatie van je bestemming.
  5. Met een huurauto Als je liever zelf rijdt, dan kun je op de luchthaven van Barcelona een auto huren bij een van de verschillende verhuurbedrijven. De luchthaven is goed bereikbaar via de snelweg en er zijn verschillende parkeermogelijkheden in het stadscentrum.

Welke optie je kiest, hangt af van je voorkeur en budget. Het is handig om vooraf te controleren welke treinen en bussen er rijden en hoe laat, zodat je niet lang hoeft te wachten op de luchthaven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *