19 juni 2024

De kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons in het Maritiem Museum in Rotterdam

Rotterdam, een van de grootste havens ter wereld, heeft veel te bieden op het gebied van cultuur en vermaak. Een van de hoogtepunten van deze stad is het Maritiem Museum, waar bezoekers kunnen leren over de maritieme geschiedenis van Nederland en de Rotterdamse haven.

Een van de meest populaire tentoonstellingen in het Maritiem Museum is Professor Plons, een kinder-doe-tentoonstelling die kinderen van 4 tot 10 jaar oud de kans geeft om op een interactieve manier meer te leren over de scheepvaart. Professor Plons is een populaire en interactieve tentoonstelling waarbij kinderen kunnen spelen en leren tegelijkertijd.

De tentoonstelling begint met de aankomst van de jonge bezoekers in de haven van Professor Plons, waar ze hun eigen boardingpas krijgen en aan boord gaan van het schip. Daar ontmoeten ze de bemanning en maken ze kennis met het dagelijkse leven aan boord van een schip. De kinderen kunnen zelf de kapitein zijn, de zeilen hijsen, de machinekamer bezoeken en nog veel meer.

Er zijn ook tal van interactieve activiteiten en spellen die de kinderen uitdagen om na te denken over de verschillende aspecten van de scheepvaart. Zo kunnen ze hun eigen schip bouwen en testen in een bassin, leren ze navigeren met een kompas en een kaart, en kunnen ze een eigen windmolen maken.

De tentoonstelling is niet alleen leuk en leerzaam voor kinderen, maar ook voor ouders en grootouders die kunnen genieten van de interactie tussen de kinderen en de tentoonstelling. Het Maritiem Museum is een ideale bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar educatieve en leuke activiteiten in Rotterdam.

Het Maritiem Museum is gevestigd in de buurt van de historische haven van Rotterdam en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het museum is het hele jaar geopend en biedt naast de tentoonstelling Professor Plons ook diverse andere tentoonstellingen en activiteiten aan.

Als je van plan bent om Professor Plons en het Maritiem Museum te bezoeken, vergeet dan niet om van tevoren online tickets te reserveren om wachtrijen te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *