18 juli 2024

Reis terug in de tijd op het VOC-schip Amsterdam bij het Scheepvaartmuseum

De replica van het VOC-schip Amsterdam, gelegen bij het Scheepvaartmuseum, is een fascinerende attractie die u een uniek inzicht biedt in de Nederlandse maritieme geschiedenis. In dit artikel leest u hoe u het VOC-schip kunt bezoeken tijdens uw weekendje weg naar Amsterdam en wat u kunt verwachten tijdens uw ontdekkingsreis aan boord.

Het VOC-schip Amsterdam is een getrouwe replica van een 18e-eeuws koopvaardijschip dat werd gebruikt door de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) voor de handel met Azië. Het schip is te vinden aan de kade naast het Scheepvaartmuseum, dat zich bevindt op het Oosterdokseiland in Amsterdam.

Een bezoek aan het VOC-schip Amsterdam is inbegrepen in de toegangsprijs van het Scheepvaartmuseum. U kunt aan boord gaan en het schip verkennen, waarbij u een beeld krijgt van het leven aan boord van een handelsschip uit de 18e eeuw. De replica is volledig ingericht met authentieke voorwerpen en meubels, waardoor u zich even in een andere tijd waant.

Tijdens uw bezoek zult u meer te weten komen over de geschiedenis van de VOC, de handelsroutes naar Azië en de uitdagingen waarmee de bemanning te maken had tijdens hun lange reizen over de wereldzeeën. Het schip is geschikt voor bezoekers van alle leeftijden en is zowel educatief als vermakelijk.

Eén gedachte over “Reis terug in de tijd op het VOC-schip Amsterdam bij het Scheepvaartmuseum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *