19 juni 2024

Het pontje over het IJ: Een leuke manier om Amsterdam vanaf het water te ontdekken

Een pontje over het IJ nemen is een leuke en ontspannende manier om Amsterdam vanaf het water te ontdekken en de stad vanuit een ander perspectief te zien. In dit artikel leest u hoe u de overtocht kunt maken tijdens uw weekendje weg naar Amsterdam en wat er te doen is aan beide zijden van het IJ.

De pontjes over het IJ verbinden het centrum van Amsterdam met Amsterdam-Noord. Ze varen dagelijks en zijn gratis voor voetgangers, fietsers en bromfietsers. De belangrijkste opstapplaats in het centrum is het Centraal Station, waar u de pontjes naar verschillende bestemmingen in Amsterdam-Noord kunt nemen.

Een populaire route is de overtocht naar de NDSM-werf, een voormalig scheepswerfterrein dat is omgetoverd tot een creatieve en culturele hotspot. Hier vindt u trendy cafés, restaurants, kunstgalerijen en evenementenlocaties. Het is een geweldige plek om te genieten van een hapje of een drankje aan het water.

Een andere interessante bestemming is het EYE Filmmuseum, gelegen aan de overkant van het IJ naast de A’DAM Toren. Het EYE Filmmuseum is gewijd aan de geschiedenis van de cinematografie en biedt een scala aan filmvertoningen, tentoonstellingen en evenementen. De A’DAM Toren, met zijn panoramische uitkijkplatform en schommel op het dak, is een andere trekpleister die u niet mag missen.

Het nemen van een pontje over het IJ is een leuke toevoeging aan uw weekendje weg in Amsterdam en biedt u de kans om een ander deel van de stad te verkennen.

Eén gedachte over “Het pontje over het IJ: Een leuke manier om Amsterdam vanaf het water te ontdekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *