18 juli 2024

Het Pergamonmuseum in Berlijn: Een wereldberoemd museum vol oude schatten

Het Pergamonmuseum in Berlijn is een van de meest indrukwekkende en belangrijke musea ter wereld, met een ongeëvenaarde verzameling van oude kunst en architectuur. In dit artikel leest u over de hoogtepunten van het Pergamonmuseum en hoe u dit unieke museum tijdens uw weekendje weg naar Berlijn kunt bezoeken.

Gelegen op het wereldberoemde Museumsinsel, is het Pergamonmuseum een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de oude geschiedenis. Het museum herbergt drie belangrijke collecties: de Antikensammlung (collectie van klassieke oudheden), het Vorderasiatisches Museum (Museum van het oude Nabije Oosten) en het Museum für Islamische Kunst (Museum voor Islamitische kunst).

Een van de grootste trekpleisters van het Pergamonmuseum is het enorme Pergamonaltaar, een monumentale Hellenistische tempel gewijd aan Zeus, die dateert uit de 2e eeuw voor Christus. Ook kunt u de indrukwekkende Ishtarpoort van Babylon bewonderen, een van de originele zeven poorten van de binnenmuur van Babylon, rijkelijk versierd met kleurrijke geglazuurde bakstenen.

Het Pergamonmuseum herbergt ook de prachtige Marktpoort van Milete, een Romeinse stadspoort uit de 2e eeuw na Christus, en een indrukwekkende verzameling van Islamitische kunst, waaronder de prachtige façade van het Mshatta-paleis uit de 8e eeuw.

Eén gedachte over “Het Pergamonmuseum in Berlijn: Een wereldberoemd museum vol oude schatten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *